Historisch nieuwsbericht


1 maart 2020


Filmvoorstelling Stichting Nijmegen Blijft in Beeld

Programma maandag 20 april 2020 aanvang 14.00 uurHet is inmiddels een traditie dat de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld ieder voorjaar een filmvoorstelling geeft met beelden uit de rijke historie van Nijmegen en omstreken. Graag brengen wij u op de hoogte van de speciale actie voor uw leden.

Dit jaar is de titel van de voorstelling ‘Een ontspannen en nijvere stad’. U kunt dus historische beelden verwachten van hoe de mensen zich in- en ontspanden in en rond de Waalstad. Soms zijn ze van wat langer geleden, soms van een iets recenter verleden. Om maar wat voorbeelden te noemen: vooroorlogse beelden van een Nijmegen zonder files op de Waalbrug, maar met wachtenden voor de altijd bezige pont Zeldenrust. Uit de naoorlogse vijftigerjaren-wederopbouwperiode beelden van hoe de mensen werkten, woonden, leerden en ontspanden. En uit het einde van de vorige - en begin van deze eeuw beelden van de Hessenberg, Mariënburg en het succesvolle NEC van Johan Neeskens. Spannend zijn de beelden van enkele branden in de stad, zoals die van nachtclub Corona in de Tweede Walstraat, ontspannend het filmpje over de Waal. Het belooft dus een uiterst afwisselend programma te worden voor iedereen die is geïnteresseerd in het verleden van de stad.

De middagvoorstelling maandag 20 april 2020 duurt van 14.00 tot 16.30 uur. De zaal is open om 13.15 uur. Indien u gebruik maakt van de kortingsaanbieding betaalt u € 7,50 per bezoeker in plaats van de normale toegangsprijs van € 10,00. En indien u met meer dan 10 personen komt, wordt de prijs zelfs maar € 5,00 per persoon.

In verband met de te verwachten grote belangstelling is het belangrijk de onderstaande stappen te volgen indien u gebruik wilt maken van onze aanbieding:

 • U inventariseert in maart binnen uw organisatie het aantal bezoekers

 • U maakt het benodigde geld over naar: Stichting Nijmegen Blijft in Beeld IBAN NL 44 SNSB 0875 7839 45 onder vermelding van de naam van uw organisatie en het aantal deelnemers. Dit bedrag moet uiterlijk 6 april op onze rekening staan.

 • Hierna ontvangt u van ons een bericht van bevestiging en informatie over de aanlevering van de benodigde toegangskaarten.


 • Indien u nog verdere informatie wilt of wilt doorgeven hoeveel rolstoelgebruikers er komen, kunt u dat doen telefonisch bij ondergetekende, of via email op het adres info@snbib.nl.


  Senioren Vereniging Wijchen.
  Secretariaat: Martien van Berkel
  secretariaat@seniorenwijchen.nl
  T 024 300 17 80
  Ledenadministratie: José Stals
  T 024 679 20 09
  ledenadministratie@seniorenwijchen.nl