Aanmelden voor het lidmaatschap

Lid worden

Vul het contactformulier in

Contact

Foto's

Foto's

Kunst en Cultuur

MuseumKunst en cultuur met een knipoog!

Tentoonstelling Molens in Museum Tweestromenland.

Tweestromenland

In museum Tweestromenland zal vanaf woensdag 3 augustus tot en met woensdag 28 september 2022 een kleine overzichtstentoonstelling te zien zijn over het ontstaan, de functie, de werking en het uiterlijk van de molens in het Land van Maas en Waal.

Aan de hand van 6 panelen krijgt men een duidelijk overzicht van de ontwikkeling van de molens met daarbij foto’s van de nog bestaande molens.

Een historisch onderscheid kan gemaakt worden tussen de molens van Heerlijkheden, kloostermolens en particuliere molens die zich bezig hielden met het malen van graan (in vrijwilligheid of gedwongen) en de poldermolens die ingezet werden bij de afwatering van het gebied.

We kennen in onze streek veel soorten molens, zoals de standerdmolen, de beltmolen, de grondzeiler, de stellingmolen en de poldermolen.

Kunst en cultuurBeltmolen Hernen 1747

Op een duidelijke manier worden in de tentoonstelling de verschillen, functies en het uiterlijk van deze molens uitgelegd. Voor mensen die belangstelling hebben in de cultuurgeschiedenis of in molens, is deze kleine, tijdelijke tentoonstelling erg de moeite waard! Bij de balie is een boekje te koop met daarin een uitgebreid overzicht van de molens in onze regio.

Wil je meer weten over de waterhuishouding in Maas en Waal dan is een bezoek aan de “Waterkamer” in ons museum een must!

Voor de openingstijden: www.museumtweestromenland.nl
Senioren Vereniging Wijchen.
Secretariaat: Martien van Berkel
E: secretariaat@seniorenwijchen.nl
T: 024 300 17 80
Ledenadministratie: José Stals
E: ledenadministratie@seniorenwijchen.nl
T: 024 679 20 09