Aanmelden voor het lidmaatschap

Lid worden

Vul het contactformulier in

Contact

Foto's

Foto's

Kunst en Cultuur

Museum


Belastinginformatie 2021 en huurtoeslag 2022


Belastingservice voor senioren.
Het jaar 2021 is weer voorbij en dus ontvangt u mogelijk binnenkort de aangiftebrief inkomstenbelasting in de bekende blauwe envelop. Als u deze brief al hebt gehad, kunt hierin lezen dat pas vanaf 1 maart a.s. aangifte kan worden gedaan.

Onze belasting invulhulpen helpen veel leden van onze vereniging met het invullen van hun belastingpapieren. Ook helpen zij met het aanvragen of wijzigen van de huur- of zorgtoeslag. Zij doen dit al jaren, voor leden van de seniorenverenigingen én andere senioren. Zij zijn dus beschikbaar voor alle Wijchense senioren. In die lijn is de organisatie veranderd. De belasting invulhulpen worden voortaan aangestuurd, begeleid door MeerVoormekaar. Er verandert verder niets in werkwijze. Zij helpen u bij het doen van aangifte Inkomstenbelasting 2021 en het eventueel aanvragen of wijzigen van toeslagen. Elke inwoner met een inkomen tot ± € 35.000, - per jaar (voor een echtpaar is dat € 50.000, -) en een vermogen beneden de heffingsvrijstelling van box 3 komt voor deze hulp in aanmerking. Het moet hierbij wel om een eenvoudige aangifte gaan.

Hebt u al eerder gebruik gemaakt van een van de belasting invullers dan kunt u deze persoon zelf benaderen om een afspraak met hem of haar te maken. Hebt u nog geen belastinghulp of wilt u iemand anders, neem dan contact op met de coördinator: Hent Hopman hopmanhent@gmail.com telefoonnummer 0487 531249 of met MeerVoormekaar: l.vandennieuwenhuijzen@meervoormekaar.nl telefoonnummer 024-6418459.

Voor het invullen van de aangifte wordt een onkostenvergoeding gevraagd van € 5, - per aangifte.

Aan deze informatie kunt u geen rechten ontlenen!

Senioren Vereniging Wijchen.
Secretariaat: Martien van Berkel
E: secretariaat@seniorenwijchen.nl
T: 024 300 17 80
Ledenadministratie: José Stals
E: ledenadministratie@seniorenwijchen.nl
T: 024 679 20 09